Aktiviteter


 

NYT TILMELDINGSSYSTEM FOR KONFIRMANDER

Der er kommet et helt nyt system for tilmelding til konfirmation. Man tilmelder sig digitalt og sikkert, og der skal signeres af begge forældre med Nem-ID. Løsningen er udviklet af Folkekirkens IT og ligger på folkekirken.dk.

Alle, der skal indskrives til konfirmation fra 2020, kan tilmeldes nu. Klik på linket nedenfor for at melde jer til.

NB: skriv venligst i anmærkningsfeltet, hvilken klasse barnet går i (A eller B på Odense Friskole eller Skt. Albani Skole), så vi kan fordele holdene rigtigt.

Konfirmander fra Sct. Albani Skole bliver konfirmeret søndag 3. maj. Elever fra 7.A konfirmeres kl. 9.30 og eleverne fra 7.B-klassen kl. 11.30.

Fredag 8. maj, Store bededag, konfirmeres elever fra Odense Friskole. Her er det ligeledes elever fra 7.A, der konfirmeres kl. 9.30, mens eleverne fra 7.B konfirmeres 11.30.

Der er mulighed for deltagelse i opstartsmøde torsdag den 15. august kl 17-18 i kirken.

Selve undervisningen i konfirmandforberedelse for Sct. Albani Skoles elever begynder onsdag 3. september, og varer fra kl. 14.15-15.40.

Undervisningen af elever fra Odense Friskole starter torsdag 4. september, og varer fra 8.15-9.30.

 


KIRKEMUSIK I VOR FRUE KIRKE


ODENSE BAROKFESTIVAL ÅBNINGSKONCERT

Onsdag den 18. september kl. 19

Odense Barokfestival åbner med en stor koncert for kor og solister. Odense Barokfestivalorkester deltager og solisterne er Tinne Albrectsen på barokviolin, Justin Bland på baroktrompet og Babett Hartmann på cembalo.

Odense Barokfestival Orkester

 

Odense Barokfestivalorkester spiller 1600- og 1700-tallets musik på originalinstrumenter og efter ”autentisk” opførelse, og er dermed en del af den musikalske bevægelse, hvor man søger den originale klang og kerne i den barokmusikalske skatkiste.

På programmet til åbningskoncerten står  blandt andet Bachs kantate nr. 70 for barokstrygeorkester, kor, sangsolister, barokobo og baroktrompet.

Tinne Albrectsen vil kunne høres som violinsolist i en violinkoncert af Vivaldi og den amerikanske baroktrompetist Justin Bland vil kunne høres i en sonate af Grossi.

Billetter: Voksne kr. 80,- Børn 6-12 år kr. 40. Det er gratis for børn 0-5 år.

 

KONCERT MED ENSEMBLE BAROCCA

Søndag den 22. september kl. 15

Ensemble Barocca

Koncert med “Ensemble Barocca” med baroktrompetsolist Justin Bland Christine Nonbo Andersen, sopran, Tinne Albrechtsen, barokviolin, Maria Rosenkilde Qvist, barokcello og Babett Hartmann, cembalo.

Der er musik af blandt andre Rosenmüller, Muffat, Propora, Finger og Telemann.

Billetter: Voksne kr. 80, børn 6-12 år kr. 40. Det er gratis for børn 0-5 år.

 

ORGELKONCERT

Lørdag 26. oktober kl. 15

Orgelkoncert med Angelo Castaldo, Napoli, Italien. Koncerten er en del af Odense Internationale Orgelfestival, der afholdes i dagene 24. – 31. oktober.

 

HÄNDELS MESSIAS

Fredag 22. november kl. 19 og lørdag den 23. november kl. 16

Odense Barokfestivalorkester med solister og kor opfører G.F. Händels oratorium “Messias”.

Billetter: Voksne kr. 150,- Børn 6-12 år kr. 50. Det er gratis for børn 0-5 år.

 

ORGELKONCERT ADVENTSMUSIK

Lørdag 30. november kl. 11
En halv times adventsmusik med kirkens organist.

 

JULEKONCERT MED MARIE CARMEN KOPPEL

Maria Carmen Koppel

Torsdag 28. november kl. 19.30

Marie Carmen Koppel med saxofonist og pianist Benjamin Koppel og Steen Rasmussen

Danmarks gospel- og souldiva Marie Carmen Koppel inviterer indenfor med hjertevarm julestemning på sit julealbum ”When you wish upon a star”.

Billetsalg: via ticketmaster.dk.

 

 


BØRNE- OG FAMILIEGUDSTJENESTE MED FÆLLESSPISNING I SOGNEHUSET TIRSDAG KL. 17-18.30

En tirsdag i måneden holder vi en gudstjeneste i børnehøjde, nogle gange mest for de mindste børn, andre gange er det for de lidt ældre børn. Men alle er velkomne hver gang!

Når gudstjenesten er forbi er der varm mad i sognehuset, legetøj og kaffe inden vi bryder op ca. kl. 18.30.

Pris 25 kr. pr. voksen, børn spiser gratis med.

 

Tirsdag 24. september (CB)

Er det hovedet, armene, fødderne eller ørerne som er det vigtigste? Jesus siger, at alle dele er lige vigtige, men kan det nu også passe? Det prøver vi at finde ud af. Målrettet de yngre børn.

 

Tirsdag 22. oktober (JBE)   

Vi skal en tur ned bagerst i kirken, for der står den gamle indsamlingsblok. Hvorfor står den der?

 

Tirsdag 26. november (CB)  

Adventstiden er nær med adventskrans og adventskalender. Men hvad går det med advent ud på, når nu vi tænker jul fra 1. december? Målrettet de yngre børn.

 

 

 


TIDLIGERE BISKOP ERIK NORMANN SVENDSEN I VOR FRUE KIRKE

Erik Normann Svendsen

SØNDAG 27. OKTOBER KL. 10

Erik Normann Svendsen – tidligere biskop i København og kongelig konfessionarius prædiker ved gudstjenesten og taler efter frokost i sognehuset over emnet: “Præst for Gud, Dronning og fædreland”.

Vi har i Vor Frue Kirke et ønske om én gang om året at invitere en markant personlighed til at prædike ved vores søndagsgudstjeneste og efterfølgende tale i sognehuset.

Vi begynder godt med præsten og biskoppen, som af mange er kendt fra de store begivenheder i kongehuset. Erik Normann Svendsen formåede at tale til kongehusets medlemmer og samtidigt bredt til en hel befolkning. Vi glæder os over, at han har sagt ja til at gæste os her i kirke og sognehus.

Der kræves ikke tilmelding til det efterfølgende arrangement, som inkl. frokost koster 75 kr. 

 

 

 

LÆSEKREDS I EFTERÅRET OG VINTEREN

ONSDAGE KL. 15.45 – 17.15

Der er igen mulighed for at være med i en fælles læsekreds for Vor Frue Sogn og Domsognet.

Vi mødes de første to gange i Domsognets lokaler og de sidste to gange i Vor Frues sognehus. Datoerne er 25/9, 20/11, 29/1 og 4/3.

Og vi læser følgende bøger: Helle Helle – “Ned til hundene”, Anne-Cathrine Riebnetzsky – “Orkanen og stilheden”, Merete Pryds Helle – “Folkets skønhed” samt Tænkepauser – “Tro, håb og kærlighed”.

Der er mulighed for stor skrift og lydbog, hvis vi ved det på forhånd.

Tilmelding til Kirsten Søgaard Kjær på ksoe@km.dk senest fredag 16. august.

 

 

PROGRAM FOR TORSDAGSCAFÉEN KL. 14-16 I ULIGE UGER

TorsdagsCaféen begynder med en kort andagt i kirken, hvorefter vi går i sognehuset. Her venter kaffebord med hjemmebag, snak, sang og godt samvær krydret med forskellige oplæg.

Vi har plads til alle og nye ansigter er altid velkomne. Det koster ikke noget at være med, men vil du gerne betale så læg pengene i kirkens bøsse eller send via Mobilepay 92588 – så går det til at hjælpe dem med større behov i vores sogn og by.  


Program efterår 2019

 

Torsdag den 26. september (CB)   
 
Rådmand for ældre- og handicapforvaltningen, Søren Windell, fortæller om sit liv ud fra temaet ”Sange fra mit liv”.

 

Torsdag den 10. oktober (CB)        

Lidt om forfatteren Johannes V. Jensen.

 

Torsdag den 24. oktober (JBE)      

Vi får besøg af Lisbeth Svensmark, som kommer med et muntert foredrag under titlen ”Bedstemødre er også en slags mennesker”. Bemærk, at det varer til kl. 16.30 denne torsdag.

 

Torsdag den 7. november (CB)   
    
Leder af Reden KFUKs sociale arbejde, Mette Gul, fortæller om Reden og det arbejde, der dér laves for kvinderne på gaden. Reden ligger i Vor Frue Sogn og arbejder med omsorg i en rå verden, som for mange er helt ukendt.

 

Torsdag den 21. november (JBE)    

Sognepræst Jørgen Samsing Bendixen fortæller om sit liv ud fra temaet ”Sange fra mit liv”.

 

 


MINDEGUDSTJENESTE

Søndag 3. november kl. 16

Allehelgen søndag mindes vi de fra sognet, der er døde i løbet af året.

Til de pårørende sendes særskilt invitation ud, men alle er velkomne til gudstjenesten.

Med musik, salmer, lys, ord og navneoplæsning gøres plads til sorgen, taknemmeligheden over det fælles liv og håbet om, at vores døde er i Guds varetægt. Begge præster medvirker.

 

 

 


BABYSALMESANG I EFTERÅRET 2019 

Tirsdage kl. 14-14.45 (Kaffe og frugt i kirken fra kl. 13.30-14)

Sammen med musikpædagog Maria Hørup synger, bevæger og hygger forældre på barsel sig sammen med deres børn. Vi bruger rasleæg, tørklæder m.m., alt sammen for at stimulere børnene.

Vi beder Fadervor, inden vi drikker kaffe og spiser frugt i kirken. Deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendig til kirkekontoret efter ’først til mølle’-princippet.

Der er afslutning lørdag 16. november kl. 13.

 

 

 


TUMLESALMESANG

LØRDAGE KL. 10-11.30. DEN 21/9, 5/10 KL. 13, 16/11 og 14/12.

Tumlesalmesang er en fortsættelse af babysalmesang for større børn i alderen 2 1/2 år til 5 år under ledelse af musikpædagog Maria Hørup. Vi mødes fire gange i løbet af efteråret, hvor vi synger og bevæger os, inddrager et par af Biblens fortællinger og hygger os lidt.

Der er saft, kaffe, frugt og kiks. Deltagelse er gratis, men tilmelding er påkrævet til kirkekontoret.

 

 

 


NYT FRA RENOVERINGSUDVALGET

Renoveringsudvalget arbejder stadig ihærdigt med tal og projekter og håber i næste kirkeblad at kunne komme nærmere ind på datoer for kalkning og varmeanlæg.

 


NÅR TO BLI’R TIL ÉN – MANDAGE OG TORSDAGE KL. 18-21 I SOGNEHUSET,

SPISNING KL. 18.30

Er du blevet alene inden for de senere år? Så er du velkommen til at være med, når vi mødes til fællesspisning i sognehuset – mad smager nemlig bedst i selskab med andre.

Det, vi umiddelbart har til fælles er, at vi er blevet alene, men ofte finder vi også andre fælles interesser. Samværet er baseret på at der er plads til alle, nye som velkendte og at man løfter den lille praktiske opgave man tildeles, så alle bidrager.

Da vi er mange, men gerne vil være flere, deler vi fra august arrangementet over to dage, hvoraf man kan tilmelde sig den ene gang. 

Pris kr. 60 som betales på dagen.

Der er tilmelding senest torsdag til arrangementet om mandagen og tilmelding senest mandag til arrangementet om torsdagen til Dorte Larsen på tlf. 2289 1499.

Kirkebil er mulig for sognets beboere.

Vil du gerne vide mere – så kontakt Dorte eller en af præsterne.

Datoer/mandage: 5/8, 2/9, 7/10, 4/11 og 9/12.

Datoer/torsdage:  8/8, 5/9, 3/10, og 14/11.

 

 


KOM OG MØD MENIGHEDSRÅDET

MØD MENIGHEDSRÅDET på høstmarkedet på vores lille stand. Til efteråret 2020 er der valg til menighedsråd i hele landet. Det betyder, at der skal findes kandidater, som har lyst til at bidrage til det kirkelige arbejde.

Menighedsrådet har en række opgaver: De planlægger de aktiviteter, der skal ske i den lokale sognekirke eller sognehus. Det kan være aktiviteter for børn og unge, foredragsaftener, kirkelig undervisning, koncerter, særlige møder for ældre og så videre.

Endvidere planlægger menighedsrådet samme med præsten gudstjenesterne i kirken, administrerer kirkens ejendomme og sørger for vedligeholdelse, sørger for budget og regnskab og bestemmer, hvad den lokale kirkes penge skal bruges til.

Endelig ansætter menighedsrådet alle kirkens ansatte og leder deres arbejde. Sognets præster er dog undtaget, da de er ansat af Kirkeministeriet.

Men det er det lokale menighedsråd, der indstiller sognets præster til ansættelse og derfor spiller det også en væsentlig rolle i ansættelsen af nye præster.

Meget mere om valget, når vi når ind i 2020. Vi ses på markedspladsen. Vi holder til ved kaffe-og kageboden.

 

 

 


FOLKEUNIVERSITETET – DE FIRE KLASSISKE DANSKE SALMEDIGTERE I ORD OG TONER

Kl. 19-21 i Vor Frue Kirke sognehus

Bliv introduceret til de fire store danske salmedigtere og deres værker. Fire litteraturforskere kommer over fire aftener omkring Kingo, Brorson, Ingemann og Grundtvig.

Undervejs i forelæsningerne vil vi også synge salmer akkompagneret af musiker Poul Udbye Pock-Steen på klaver. 

 

Mandag 21. oktober

N.F.S. Grundtvig – en mangfoldig salmedigter
Uffe Jonas, cand.mag. i nordisk filologi, Københavns Universitet

 

Mandag 11. november

B.S. Ingemann – en barnlig og romatiske salmedigter
Claus Schatz-Jakobsen, lektor i litteratur, Syddansk Universitet

 

Mandag 18. november

Thomas Kingo – en “barok” og åndelig salmedigter
Erik A. Nielsen, professor emeritus i dansk litteratur, dr.phil. og dr.theol.

 

Mandag 25. november

H.A. Brorson – en lyrisk og inderlig salmedigter
Erik A. Nielsen, professor emeritus i dansk litteratur, dr.phil. og dr.theol.

 


Pris:
For alle fire foredrag er 600,00 kr. / Studerende 300,00 kr. Enkelt foredrag kr. 200,00.

Tilmelding Til Folkeuniversitetet www.fuodense.dk på telefon 6550 2772 eller fu@fuo.sdu.dk.

Betaling sker ved tilmelding. Enkeltforedrag kan dog betales ved foredragets begyndelse.

Benyt evt. dette link for information og betaling

 

 


HÅNDARBEJDE, SNAK OG KAFFE TORSDAG KL. 13.30-15.30 I LIGE UGER

Hver anden torsdag i lige uger kan man møde op med sit håndarbejde og arbejde videre på det i samvær med andre.

Der strikkes også til fordel for udsatte og efterårets høstmarked, men er du mere til at sy eller hækle, så er du hjertelig velkommen til at medbringe det.

Kirken sørger for kaffen, brød dertil medbringes selv.

Vil du vide mere så kontakt Merry Hansen på tlf: 23372953.

 

 

 


SLUT MED HUSSTANDSOMDELING AF KIRKEBLADET

Menighedsrådet har besluttet, at kirkebladet ikke mere skal husstandsomdeles.

Siden PostNord opsagde aftalen om omdeling, har vi forsøgt på forskellig vis at få omdelt bladet; men intet har været tilfredsstillende – alt for mange husstande har meddelt, at de ikke har fået kirkebladet.

Og hvorfor ikke? – simpelthen fordi Vor Frue Sogn er et sogn med mange etageejendomme med dørtelefoner ved hoveddøren, hvor postkasserne er placeret inde i opgangen.

Så er der ingen hjemme i ejendommen, bliver man ikke lukket ind.

Vi ophører dog ikke med at lave kirkebladet.

Fremover vil der ligge kirkeblade til afhentning i kirken og i sognehuset, og sognebåndsløsere vil fortsat få kirkebladet tilsendt.

Andre interesserede vil ved henvendelse til kirkekontoret også kunne få tilsendt kirkebladet enten pr. post eller elektronisk ved henvendelse til vorfrue.sognodense@km.dk.

Kirkebladet kan også læses på hjemmesiden og udkommer fortsat 3 gange om året.

 

 


IT-SIKKERHED VED HENVENDELSE TIL KIRKEN

Hvis du kontakter kirkekontoret pr. mail, fraråder vi, at du skriver cpr.-nummer i henvendelsen. Navn og adresse er oftest nok til at finde en person.

Skriv gerne et telefonnummer i mailen, så kordegnen kan kontakte dig, hvis der er brug for yderligere oplysninger.

Det er nu også muligt at kontakte præster eller kirkekontoret ved Vor Frue Kirke via sikker digital post.

Se her for at sende en sikker mail til en præst eller kirkekontoret.

Kirkekontoret ved Vor Frue Kirke

 

 


BØRNE- OG UNGDOMSKORET I VOR FRUE KIRKE

Børne- og ungdomskoret begynder igen efter ferien tirsdag den 27. august.

Børnekoret (9 – 12 år) øver kl. 15.30 – 16.15.

Ungdomskoret (12 år og opefter) øver kl. 16.15 – 17.15. Der arbejdes med sangteknik og indøvelse af salmer og sange.

Børne- og ungdomskoret medvirker jævnligt ved forskellige gudstjenester i kirken. Eventuelle spørgsmål til koret rettes til organist Lars Frederiksen, der leder koret.