Vikingernes Odense – se historien i øjnene

Posted · Add Comment

Dato/klokkeslæt
Dato(er) - 13/09/2019 - 14/09/2019
21:00 - 0:30

Lokation
Vor Frue Kirke


VIKINGERNES ODENSE – SE HISTORIEN I ØJNENE

I aften- og nattetimerne den 13. og 14. september vækkes Odenses vikingetid og middelalder til live, når teatergruppen Dystopia i samarbejde med Odense Bys Museer, Vor Frue Kirke og andre lokale aktører arrangerer en såkaldt horror walk gennem byen.

Ruten starter ved Møntergården i Overgade og ledes til historiske spots i Odense, sluttende med en spektakulær finale ved den store vikingeborg Nonnebakken. Et af de historiske stop er Vor Frue Kirke, hvor det imponerende kirkerum vil danne ramme om en helt særlig scene.

Teaterstykket anvender uhygge og brugerinddragelse som en måde at skærpe sanserne på og få den historiske viden ind på en ny måde og til brugere, som ikke normalt kommer på museum.

Stykket bygger på de autentiske steder og fund fra byens ældste periode og de drabelige historier fra den nordiske mytologi. Deltagerne vil blive ledt gennem ruten i hold af 20 personer.

Vi ser frem til et spændende og anderledes arrangement, som forhåbentlig vil skabe ny og stor interesse om Odenses ældste historie og de spændende historiske steder, som besøges, herunder Vor Frue Kirke.

Billetter til arrangementet vil blive sat til salg efter sommerferien.

Af Mads Runge, forskningscenterleder og arkæolog, Odense Bys Museer