Koncerter 2020/2021 | Vor Frue Sogn, Odense

Koncerter 2020/2021


Her kan du se et udvalg af koncerter i efteråret 2020/foråret 2021 i Vor Frue Kirke.  Der er gratis adgang til alle orgelkoncerter.

 


SENSOMMERBAROK I ODENSE
Søndag den 6. september kl. 15.00

Kirkekoncerter i Odense afholder igen koncert i Vor Frue Kirke.

Programmet består af både kendte og mindre kendte toner med let og luftig barokmusik af bl.a. Johann Pachelbel, Georg Ph. Telemann og Antonio Vivaldi. Medvirkende er musikere fra Odense Symfoniorkester, organist Lars Frederiksen og sopran Lona Mohr Villadsen, der er solist i Antonio Vivaldis motet for sopran, strygere og continuo ”Nulla in mundo pax sincera”. Motetten er bl.a. kendt fra den australske film ”Shine” fra 1996 om pianistens David Helfgotts liv. Filmen blev i 1997 nomineret til en Oscar for bedste film.

Lona Mohr Villadsen er uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, Syddansk Musikkonservatorium og Stockholms Operastudio. Hun har været finalist i flere internationale operakonkurrencer og har desuden sunget roller som Mimi i Puccinis La Bohème, Donna Elvira i Mozarts Don Giovanni, Desdemona i Verdis Otello, Violetta i Verdis La Traviata, Micaëla i Bizets Carmen og Cio-Cio-san i Madama Butterfly af Puccini. Hun har som solist optrådt med operakompagnierne Den Fynske Opera, Den Jyske Opera, Skånska Operan, Opera Classica Europa og Teatro del Giglio. Lona Mohr Villadsen var endvidere solist med Odense Symfoniorkester i juni 2020, hvor hun sang værker af Mozart og Dvořák.

 

Koncerten varer ca. en time. Programbilletter á kr. 50 sælges ved indgangen fra kl. 14.30. Der kan benyttes kontant betaling samt MobilePay.ODENSE BAROKFESTIVAL
Lørdag den 19. september 2020 kl. 12.00.

Odense Barokfestival Cembalo og orgel matiné med Babett Hartmann

Odense Barokfestivl byder i år for første gang på en Matinékoncert i Vor Frue Kirke, som står helt i tasteinstrumenternes tegn. Kirken Frobenius orgel med den flotte sen-barokke facade fra 1756 og festivalens eget cembalo fra Erik Kristiansen udforsker Stylus Phantasticus perioden af det 17. årh., med værker af bl.a. Sweelinck, Weckmann, Froberger og Buxtehude. Ved tangenterne sidder organist og cembalist Babett Hartmann, som er organist i Værløse kirke og musikalsk leder af Odense Barokorkester.
Gratis adgang.

 

Søndag den 20. september 2020 kl. 16.00-17.30
AFLYST PÅ GRUND AF COVID-SITUATIONEN 
FORVENTET GENNEMFØRT I 2021

Barokopera: Purcelle - Dido and Aeneas

Henry Purcell skrev sit tidlige værk "Dido and Aeneas" formodentlig for en pige-kostskole, hvor eleverne skulle opføre hans opera. Orkestret bestod oprindeligt kun af få strygere og basso continuo. Når Odense Barokfestival fortolker den kendte barokopera, bliver det en lille smule anderledes, fordi der altså ER mænd med i denne opførelse! Kom med til en oplevelse, hvor dramaet står i forgrunden for Dido, dronningen af Kartago og Aeneas, prins af Troja og hvor en trofast tjenestepige, hekser, ånder og berusede sømænd spinder sig sammen til en spændende fortælling om kærlighed og dens tab.
Hovedroller er:
Anna Maria Antonius Wierød - Dido
William Jønch Pedersen - Aeneas
Cassandra Lemoine - Belinda
Nanna Varmer Ipsen - Sorceress
Odense Barokkor og Odense Barokorkester.

Musikalsk ledelse og cembalo: Babett Hartmann
Entré: 120,- kr Studerende: 60.- kr. Børn under 12 år: gratis


ANDRE KONCERTTILBUD

Torsdag den 10. september kl. 17.00
Orgelkoncert med Roberto Padoin, Venedig
 

Lørdag den 26. september kl. 15.00
Koncert med Sjølund Kammerkor.


Torsdag den 22. oktober kl. 17.00
Koncert med sopran Maria Lantz og organist Lars Frederiksen
 


KONCERTER 2021 

Torsdag den 25. marts kl. 17-18
Orgelkoncerts med Giovnnimaria Perucci

Torsdag den 15. april kl. 20.00
Koncert med Odense Kammerkor, dirigent Uffe Most, og organist Lars Frederiksen. Messe i D-dur for kor, soli og orgel af Antonin Dvorak.

 

 Orglet i Vor Frue Kirke