TorsdagsCaféen | Vor Frue Kirke, Odense

Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

TorsdagsCaféen

OM TorsdagsCaféen hver anden torsdag kl. 14-16 (hvor ikke andet er angivet) mødes vi i TorsdagsCaféen for at tilbringe et par timer i hinandens selskab.

Som altid samles vi først til en kort andagt – endnu her i foråret i
Latinskolen – og går efterfølgende op i sognesalen til kaffe, hjemmebagt kage, snak, sang og underholdning.

Det er gratis at deltage og alle er velkomne!


Torsdag den 20. januar (CB)
H.C. Andersen i ”venlig” samtale med Kaj Munk. Foredrag v. Susanne Saysette.

Torsdag den 3. februar (CB)
Foredrag ved Johnny Wøllekær,
Stadsarkivar, ph.d. Odense bymidte har siden 2014 gennemgået store forandringer, men det er ikke første gang, at centrum laves om. I 1960’erne var det Thomas B. Thriges gade, der skabte store ændringer. Byen er faktisk altid i forandring, så den bliver tilpasset skiftende krav og ønsker. Foredraget ledsages af billeder, og fortæller om nogle af Odenses mange forandringer.

Torsdag den 17. februar (UK)
Det årlige bankospil – medbring en gave til ca. 25. kr.
Ingen garanti for gevinst!
100% garanti for god underholdning!


Torsdag den 3. marts (CB)
Foredrag ved Klaus Fage-Fjord!

I 2018 tog jeg på en måned lang vandretur i det nordlige Nepal, fra de frodige dale der grænser op til Himalaya bjergkæden, til de højeste tinder i verden. 

En tur der efterlod et varigt indtryk af storslået natur, hjertevarme Sherpafolk og en uforglemmelig solnedgang på Mount Everest set fra
Gokyo Ri. 

Tag med på denne spændende rejse og bliv bjergtaget. 

Torsdag den 17. marts (JSB)
"Mit liv med (militær) musik", Erik Hammerbak vil causere over musikken i sin tilværelse med tilhørende salmer/sange.


Torsdag den 31. marts 14-16.30*
Hanne Uhre Hansen
Faste, fokus og fordybelse!

Fra gammel tid har faste altid været en del af forberedelsen til de store kirkelige højtider, ud fra den tanke, at de store fortællinger kaldte på refleksion og fordybelse. Hertil ”sparede man sammen” ved at undvære luksus ex. bestemte madvarer, som så til gengæld blev serveret i rigt mål, når højtiden meldte sig – Ingen fest uden forberedelse, kunne man sige.

Når man i den brede offentlighed i dag taler om faste, gælder det ofte slankekure. Faste som

kristent begreb er til gengæld for mange ret utydeligt. Men den kristne fastetid, som den forekommer fra fastelavn og frem til påske, er en tid som giver mulighed for fordybelse i tro og eksistens samt en fokusering på det der er vigtigst i tilværelsen.

Religionspædagogisk konsulent og teologisk medarbejder i Fyens Stift, Hanne Uhre Hansen, vil give et kort oplæg om hvad fastetiden indeholder af historie, traditioner og indhold, og derefter vil vi i mindre grupper tage os tid til at samtale om nogle af de emner der melder sig, når vi forholder os til de kristne begreber og grundværdier.

*OBS! TorsdagsCaféen afsluttes i Latinskolen med en andagt kl. 16.00. Så denne dag begynder vi med kaffe og foredrag i sognesalen.

 
/opdateret 040122