Det gode liv | Vor Frue Kirke, Odense

Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Det gode liv

Det gode liv


# Nyheder
Udgivet fredag d. 7. januar 2022, kl. 11:20

Tre aftner med foredrag om Det gode liv!

En foredragsrække fordelt på tre onsdag i januar, februar og marts med forskellige vinkler på en stor overskrift om "Det gode liv".

Onsdag 19. januar kl. 19.00  leder af Sct. Nicolai Tjenesten, Stine Lene Hansen

”Hvad er det gode liv, når man er isoleret fra det liv de andre lever? Stine Lene Hansen, leder af Sct. Nicolai Tjenesten, kommer og fortæller om samtaler med mennesker, der er ramt af alt fra uendelig ensomhed til kaotiske kriser, om hvordan mange lider under det moderne samfunds måde at yde dygtig førstehjælp på, men sjældent evner inderlig næstehjælp og om hvordan det at tale med mennesker, der ikke oplever andres interesse i hverdagen og sjældent hører deres egen stemme i en dialog medmindre de ringer til Sct. Nicolai Tjenesten.

Sct. Nicolai Tjenesten er drevet af 350 frivillige i 8 landsdækkende afdelinger. Har åbent 365 dage om året fra kl. 9 om morgenen til kl. 3 om natten”.


Onsdag den 9. februar kl. 19.00  fremtidsforsker Tyge Morten 

Fremtidsforsker, foredragsholder og procesfacilitator. Tyge her været højskoleforstander på Ryslinge Højskole, projektleder i Cambodia, uddannelsesleder på Tietgenskolen, forretningsfører i ex-DDR, lokalrådsformand i Rudme og guldgraver i Amazonas. Han er desuden generalsekretær i Selskabet for Fremtidsforskning, som udgiver magasinet `Futuriblerne´ der behandler temaer som fremtidens demokrati og fremtidens fællesskaber. Tyge har mange kasketter på, men altid med et lunt glimt i øjet og med en grundtvigsk tilgang til tingene. Han bor i dag i Rudme på Midtfyn med kone og 5 børn. Han er en inspirerende foredragsholder og garvet facilitator, der har specialiseret sig i udvikling og revitalisering af Danmarks lokalsamfund. Tyges foredrag vil handle om det gode lokale liv, om fremtidens fællesskaber og om hvordan vi kan tage fat på at løse verdens store problemer i vores egen baghave. Tyges opfordring: "Vi er i gang med at bygge et nyt samfund op nedefra, vil I være med?". 


Onsdag den 9. marts kl. 19 t læge Robert Baunsbak Coull

En fascination af Anders And og en passion for stor litteratur i form af jumbobøger udviklede sig under timer i stuearrest og på ferier. Sammen med Anders And og hans familie drog den unge Robert B. Coull på eventyr, og afsted til fjerne egne af verdenen, til bunden af de dybeste have og til bjergenes højeste tinder - alle sammen ting, som han selv drømte om, og faktisk sidenhen har realiseret. De tre ting, Robert B. Coull går op i er, at rejse, at arbejde og familien. Først rejste han alene jorden rundt , og siden sammen med sin hustru, hvor de var med til at starte et ulandsprojekt i Ghana. Da  uddannelsen som læge var afsluttet tog han og familien til Norge, senere til Uganda, hvor han var tilknyttet et ulandsprojekt og derefter til New Zealand, hvor de opholdt sig i 1½ år, hvorefter de vendte hjem til Danmark. Robert er født i Danmark, men som barn rejste han med sin familie til Skotland. Han har således følt sig som indvandrer af to omgange, en erfaring som han trækker på i sit daglige arbejde som praktiserende læge i Vollsmose, hvor  mange af hans patienter kommer med en lignende baggrund. Hvad siger lægen og mennesket, med det liv bag sig om det gode liv? Det bliver en god aften!


Pris: 100 kr. samlet for tre foredrag eller 40,- kr. pr. foredrag

Tilmelding via formular, som du finder her: https://forms.churchdesk.com/f...

Sted: Sognehuset ved Vor Frue Kirke, Frue Kirkestræde 12 B, 5000 Odense C.